Drumleraar Matthijs Ament - Wie is dat?

Matthijs Ament raakte al op zeer jonge leeftijd gefascineerd door trommels omdat er wekelijks een drumband voor zijn ouderlijk huis repeteerde. Hij kreeg voor zijn vijfde verjaardag een speelgoed trommel en bouwde later zijn eigen potten-blikken-emmers-drumstel. Hij ging dan meespelen met platen van zijn ouders en met wat er op de radio voorbij kwam. Matthijs speelde in zijn eerste band toen hij 12 jaar was. Met deze band “Sonor Connection” maakte hij 2 jaar later zijn eerste studio opname.

Na zijn middelbare school ging hij werken als toneelmeester voor het Nederlands Philharmonisch Orkest in de Beurs van Berlage. In 1995 werd hij beroepsmuzikant en in 1998 studeerde hij af aan het Conservatorium. Naast het freelancen en spelen in zeer uiteenlopende ensembles heeft hij 11 jaar in de Volendamse band ‘Jen Rog’ gespeeld. Als drummer heeft hij o.a. gewerkt met Bert Heerink, Imca Marina, Erik Mesie, Izaline Callister, Soesja Citroen, Maribelle en vele anderen. In de USA heeft hij werkzaamheden gedaan voor Sheila E. (Elevate Hope Foundation).

Matthijs heeft zelf slagwerk les gehad van o.a. Mark Eshuis, Chris Coleman, Hay Beurskens,  Jim Chapin en Bob Martens. Matthijs heeft Radio & TV optredens gedaan waaronder Tros Muziekcafé, het Nationale Songfestival en Nederland Muziekland. Studio ervaring heeft hij bij het inspelen van muziek voor Edo Donkers, Katja Schuurman, Barry Menger, SambalBij, Blue Roll Trio, Beatgum.

Matthijs Ament heeft ervaring met zeer uiteenlopende muziekstijlen en situaties. Van Punk tot Popkoor, van Top40 tot Jazz, van Big Band tot Bluesrock, van Afro-Cuban tot muziektheater.

Als drumdocent heeft hij o.a. gewerkt voor : The European School, Muziekschool Rob Mostert, Artiance, Muziekschool Purmerend, Muziekschool Beverwijk, Hillegomse Muziekschool, Jan van Rijckenborghschool.